Veliki uspjeh! Dino Beganović debitovao u Formuli 3 i završio na postolju!

1
Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh! Dino Beganović debitovao u Formuli 3 i završio na postolju!
Foto: Twitter / Dino Beganović na postolju!

U napetoj utrci Formule 3 u Bahreinu, pobijedio je Gabriel Bortoleto iz tima Trident, no na postolje se popeo i mladić porijeklom iz Bosne i Hercegovine Dino Beganović!

Beganoviću je ovo bila prva utrka, a završio je na trećem mjestu. Beganović je dio tima Prema Racing, koji pripada slavnoj Ferrarijevoj akademiji.

Bortoleto je pobijedio u Bahreinu uprkos tome što je prešao liniju iza Gabriela Minija dok je utrka završila iza tzv. "sigurnosnog automobila". Mini, inače vozač Hitech Grand Prixa prvi je prešao crtu, ali kazneno vrijeme od pet sekundi zbog kršenja pravila od strane njegovog tima poslalo ga je na osmo mjesto.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Dino Beganović je rođen u Švedskoj 2004. godine - njegovi roditelji Mirnesa i Fikret izbjegli su iz BiH u tu zemlju

Prošle godine bio je šampion u takmičenju Formula Regional European.

A, sve je počelo 2011. kada se Beganović počeo baviti kartingom. Osvojio je više nacionalnih prvenstava, poput švedskog OK Junior kartinga 2018. Beganović je 2019. osvojio OK kategoriju i na švedskom i na italijanskom prvenstvu i završio drugi u WSK Euro Series iste godine.

Godine 2020. Beganović je debitirao u jednosjedu, natječući se u italijanskom F4 prvenstvu s Prema Powerteamom. Ondje je pobijedio na jednoj utrci u Imoli i završio treći, iza Francesca Pizzija i prvaka Gabrielea Minija. Također je sudjelovao u odabranim rundama ADAC Formule 4 s italijanskim timom, osvojivši dvanaest bodova u dva vikenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije