Otkriveno koliko će Lewis Hamilton zarađivati u Ferrariju: Ogromna cifra pripast će Britancu

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno koliko će Lewis Hamilton zarađivati u Ferrariju: Ogromna cifra pripast će Britancu
Foto: EPA / Lewis Hamilton i Angela Cullen

Lewis Hamilton prošlog ljeta potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom. Britanac je aktivirao klauzulu o raskidu samo šest mjeseci kasnije, omogućavajući mu da okonča tu obvezu nakon samo godinu dana.

S Ferrarijem će Hamilton loviti na još jednu svjetsku titulu od 2025. godine, iako će morati napraviti skromnu finansijsku žrtvu kako bi to postigao.

Od Mercedesa, navodno će Hamilton godišnje zarađivati 55 miliona dolara (98,8 miliona KM). Smatra se da je Britanac odabrao da pristane na višu osnovnu platu, dok su bonuse ograničili.Kod Ferrarija, barem prema Corriere della Serra, Hamilton bi se odlučio za nižu osnovnu platu, koja bi se značajno mogla povećati zahvaljujući bonusima za performanse.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Italijanski medij izvještava da će Hamilton zarađivati 40 miliona eura godišnje (77,6 miliona KM). Hamiltonov ugovor trajao bi dvije sezone, plus, usputno, opcija za treću godinu. Dakle, s dodanim bonusima, sedmerostruki svjetski prvak lako bi mogao zaraditi 100 miliona eura (194,2 miliona KM) u dvije godine.

Ferrari je prethodno sklopio ugovor s Charlesom Leclercom. Njegova plata, kako se tvrdi, povećat će se što mu se više bliži kraj ugovora koji traje do 2029. Izgleda da će Ferrari potrošiti najviše na plate vozača, javlja gpblog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije