Zvanično: Lewis Hamilton potpisao za Ferrari

0
Radiosarajevo.ba
Zvanično: Lewis Hamilton potpisao za Ferrari
Foto: skysports.com / Lewis Hamilton

U iznenađujućem obratu događaja, Ferrari je danas potvrdio da će se svjetski prvak, Lewis Hamilton, pridružiti njihovom timu od 2025. godine.

Hamilton, dosadašnji vozač Mercedes-AMG Petronas, odlučio je započeti novo poglavlje u svojoj karijeri pridružujući se jednom od najprestižnijih timova u Formuli 1. Očekuje se da će ova suradnja rezultirati dinamičnim izazovima na stazi i dodatno podići napetost među rivalima.

"Proveo sam nevjerovatnih 11 godina u ovom timu i ponosan sam na ono što smo zajedno postigli. Mercedes je dio mog života od 13. godine. To je mjesto na kojem sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih koje sam ikada donio. Ipak, pravo je vrijeme da napravim ovaj korak", izjavio je Hamilton.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Detalji ugovora nisu trenutačno dostupni javnosti, no navodi se kako će višegodišnji karakter ugovora omogućiti Hamiltonu dugotrajno partnerstvo s Ferrarijem.

"Scuderia Ferrari s ponosom objaljuje da će Lewis Hamilton voziti za tim Ferrarija od 2025. godine nakon potpisanog višegodišnjeg ugovora", saopćeno je ukratko iz italijanskog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije