Lewis Hamilton vozio jednom rukom bolid dok je drugom češao nos, fanovi oduševljeni

0
Radiosarajevo.ba
Lewis Hamilton vozio jednom rukom bolid dok je drugom češao nos, fanovi oduševljeni
Foto: Facebook / Lewis Hamilton

Lewis Hamilton svojom hrabrom vožnjom privukao pažnju na Singapore Grand Prixu.

U nevjerovatnom trenutku koji je ostavio zaljubljenike u Formulu 1 i zapanjenim i zbunjenim, Lewis Hamilton nedavno je privukao pažnju širom svijeta nevjerovatnim prikazom vještine tokom Singapurske Velike nagrade.

Viralni video zabilježen iz kamere na Hamiltonovoj vozačkoj kacigi otkrio je trenutak u kojem upravlja svojim Mercedesom W14 jednom rukom dok drugom češe nos. Ova hrabra vještina dogodila se dok je nemilosrdno 'letio' za Landom Norrisom u ranim fazama utrke na izazovnoj stazi Marina Bay, dugačkoj 4.9 km.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Staza u Marina Bayu u Singapuru, dugačka 4.9 km, smatra se jednom od najizazovnijih staza na kalendaru Formule 1. Poznata je po svojim sporim zavojima koji se neprestano smjenjuju, dok pravci vozačima pružaju kratkotrajno olakšanje.

Lewis Hamilton, kao i svaki drugi čovjek u vrućim i znojnim uslovima, osjećao je potrebu da počeše nos tokom 15. kruga Singapurske Velike nagrade. Iskusni vozač, koji ima obilje iskustva vozeći se po stazi Marina Bay, odabrao je optimalni trenutak na stazi da se počeše.

Pogled iz Hamiltonove kamere na vozačkoj kacigi pokazao je da je nakon skretanja ulijevo, nastavio mijenjati brzine s desnom rukom na upravljaču i otvorio vizir kacige s lijevom rukom. Činilo se da čeprka po nosu, a zatim je zatvorio vizir baš kad je trebao smanjiti brzinu za sljedeći zavoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije