Lewis Hamilton napušta Mercedes? Bivši šampion ima jedan zahtjev, tim ga ne želi ispuniti

0
Radiosarajevo.ba
Lewis Hamilton napušta Mercedes? Bivši šampion ima jedan zahtjev, tim ga ne želi ispuniti
Foto: EPA / Lewis Hamilton

Sedmerostrukom prvaku ugovor ističe na kraju ove godine, a razgovori oko produženja saradnje traju mjesecima.

"Pa jako se nadam da će ostati u Mercedesu. Činim sve što mogu da ga natjeram da ostane. On zna za sve dobro što smo za njega napravili, a iako smo se mučili s bolidom ove i prošle godine, on će biti dio uskrsnuća ekipe', rekao je Wolff te odnos s Hamiltonom opisao kao odnos muža i žene.

"Čak i ako vičemo jedno na drugo, što se nije često događalo, čak i ako se posvađamo, nikada ne pomišljamo na razvod, i zato sam mu rekao: 'Ne želim se razvesti od tebe, a ni ti. Jer ja želim najboljeg vozača u našim automobilima, a ti želiš imati najbolji bolid.'"

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Inače, Mail Sport izvijestio je ranije ovog ljeta da je Hamilton tražio petogodišnji ugovor vrijedan 250 miliona funti (565,2 miliona KM) kako bi ostao u Mercedesu, ugovor prema kojem bi nastavio s utrkama do svog 43. rođendana.

"Lewis želi pet godina, a ako bi to bilo samo jednogodišnje produženje, mislim da to ne bi prihvatio", rekao je izvor blizak Britancu. I tu je kamen spoticanja, jer u Mercedesu kalkulišu i ne žele višegodišnji ugovor sa Hamiltonom te bi najvjerovatnije voljeli produžiti saradnju za jednu ili maksimalno dvije godine, piše Tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije