Najbrži cirkus svijeta: Sve spremno za prvu utrku sezone u Formuli 1

Anadolija
Najbrži cirkus svijeta: Sve spremno za prvu utrku sezone u Formuli 1
Foto: EPA / Bolidi Formule 1

Rukovodstvo Formule 1 saopćilo je da je sve spremno za sutrašnji nastavak takmičenja nakon četiri mjeseca pauze zbog pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva utrka sezone Formule 1 trebala se održati prije četiri mjeseca u Australiji, ali je otkazana zbog izbijanja pandemije, a bolidi najbržeg cirkusa na svijetu se sutra vraćaju na stazu u austrijskom Spielbergu.

Uoči sutrašnje utrke na stazi Red Bull Ring testirano je više od 4.000 osoblja rukovodstva Formule 1 i timova koji učestvuju na takmičenju.

"FIA i Formula 1 potvrđuju da je od 26. juna do 2. jula na koronavirus testirano 4.032 vozača, članova osoblja timova i organizatora utrke i da niti jedan test nije bio pozitivan“, navodi se u saopćenju.

Takmičenje Formule 1 počinje sutra na Red Bull Ringu, a već sedam dana kasnije će biti održana i druga utrka na tlu Austrije i to na stazi Hungaroring.

Nakon utrka u Austriji, na tlu Evrope će se održati još osam utrka Formule 1.

Predsjednik FIA-e Jean Todt danas je kazao da su u toku pregovori o nastavku sezone i izrazio nadu da će u sezoni biti voženo između 15 i 18 utrka, za razliku od prvobitno planirane 22 utrke.

Sezona Formule 1 trebala bi biti završena u decembru i to utrkama u Bahreinu i u Abu Dabiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije