Uživajte uz neponovljive hitove Lianne La Havas na 90,2 MHz

Radiosarajevo.ba
Uživajte uz neponovljive hitove Lianne La Havas na 90,2 MHz
PrtScr / Lianne La Havas

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su britanki Lianne La Havas.

Lianne Charlotte Barnes, profesionalno poznata kao Lianne La Havas je pjevačica, kompozitorica i multi-instrumentalistkinja koja je karijeru počela kao back-vocal za Palomu Faith. Prvi album Is Your Love Big Enough? je proglašen za ITunes Album Of The Year 2012 godine.

Sa njenog drugog albuma Blood objavljenog u Julu 2015 godine objavljeno je pet singlova.Prilično nezadovoljna finalnim zvukom drugog LP-a, nakon pet godina, Lianne La Havas je istoimeni, treći album predstavila 17. jula 2020. godine. a rad na njemu je trajao 10 mjeseci.

Konceptualni album sa kružnom formom pjesama otkriva ljubavnu vezu od rane romanse do razlaza a muzička inspiracija je kombinacija sljedećih autora: Milton Nascimento, Joni Mitchell, Jaco Pastorious, Al Green i Destiny's Child. Rezultat je uglavnom neo soul album sa elementima jazza i folka.

Ove subote i nedelje uživajte uz Lianne La Havas Vikend na 90,2 MHz !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije