Uživajte dva dana uz The Pretenders Vikend na 90,2 MHz!

Radiosarajevo.ba
Uživajte dva dana uz The Pretenders Vikend na 90,2 MHz!
Foto: EPA-EFE / The Pretenders

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su britanskom rock sastavu The Pretenders.

Nastali 1978. godine, The Pretenders su do danas objavili jedanaest studijskih albuma a posljednji je predstavljen jučer (17. juli 2020).

Album Hate for Sale je prvobitno najavljen za 01. maj 2020. godine, međutim situacija sa coronavirusom ih je natjerala da odgode promociju u nadi da će se situacija popraviti.

Prvi singl The Buzz su objavili 17-og marta a tek nekoliko sedmica kasnije i You Can't Hurt a Fool. Interesantno je da je ovo prvi album benda sa orginalnim bubnjarom Martinom Chambersom, još od 2002. godine i LP-a Loose Screw. Neuništiva Chrissie Hynde je ovaj put kompozitorski posao podijelila sa gitaristom Jamesom Walbournom.

Njegov utjecaj kritika ocjenjuje jako dobro a neki od njih (Assosieted Press) su skloni kazati da je ovo jedan od najboljih albuma benda koji je 2005. godine postao dijelom Rock and Roll Kuće Slavnih.

Ove subote i nedjelje uživajte uz The Pretenders Vikend na 90,2 MHz!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije