Muzički vikend: Pharrell Williams

Radiosarajevo.ba
Muzički vikend: Pharrell Williams
Foto: EPA-EFE / Pharell Williams

Ova subota i nedelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećena je američkom hitmejkeru, pjevaču, reperu, kompozitoru, producentu, modnom dizajneru i preduzetniku Pharrellu Lanscilu Williamsu.

Pharrell Williams najprije je stekao slavu kao polovica produkcijskog dvojca Neptunes uz dugogodišnjeg prijatelja Chada Huga. Par je krajem 90-ih producirao za SWV i Ma$e, ali su se kasnije pojavili kao najtraženiji hip-hop i R&B producenti koji su napravili niz hitova za imena kao što su JAY Z, Mystikala i Ludacrisa ranih '00-ih.

Duo je ubrzo prešao na pop i radio je s Britney Spears, Justinom Timberlakeom i Gwen Stefani, među ostalima. Williamsov privlačni falsetto se odlično ujedinio s Neptunovim futurističkim zvučnim pejzažima. Vrlo brzo je ustanovljen i alternativni bend N.E.R.D koji je predvodio Williams. Do danas, bend je izdao dobro prihvaćene albume i kultivirao solidnu bazu fanova.

Williams je doživio preporod posljednjih godina. Počelo je sa gostovanjem na singlu "Get Lucky" Daft Punk-a i nastavljeno sa produkcijom za Robina Thickea, "Blurred Lines," Kendricka Lamara "Good Kid" i Mac Millera "Objects in the Mirror". Autor je najvećeg hita 2014. godine "Happy", jednog od najvećih hitova svih vremena koji je pobrao mnogobrojne nagrade. Pjesmu je napisao za Cee Lo Greena ali je na kraju tekst sam otpjevao i uvrstio singl na soundtrack filma Despicable Me 2.

Početkom ove godine Apple Music je objedinio neke od njegovih najznačajnijih izdanja i kompilaciju nazvao Essentials. Upravo ova kolekcija je povod za druženje ovog vikenda na 90,2 MHz.

Uživajte uz Pharrell Williams vikend!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije