The Aebyss No. 472: MetalDays, Sodom, Cradle Of Filth, Pain...

Emir Saračević
The Aebyss No. 472: MetalDays, Sodom, Cradle Of Filth, Pain...
Facebook / MetalDays
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Na samom početku našeg 472. izdanja emisije The Aebyss na 90, 2 FM prisjetićemo se skorašnjih izdanja bendova Candlemass, Denner/Shermann, Gojira, Whitechapel i Architects.

Večeras vam predstavljamo prvi singl benda Pain sa nadolazećeg albuma "Coming Home" kojeg su najavili za 9. septembar, zatim ćemo slušati švedske death metalce Centinex sa novim izdanjem "Doomsday Rituals", pa je tu i Sodom koji su najavili novi album "Decision Day" za 26. august EP-em "Days Of Retribution" na kojem se nalazi i nova pjesma In Retribution. Također, večeras ćete imati priliku poslušati i Cradle Of Filth sa remasterovanim, nešto drugačijim albumom "Dusk..And Her Embrace (Original Sin)". Radi se o pjesmama koje se nalaze na onom objavljenom albumu ali su snimljene sa postavom benda prije nego su Paul Allender (gitara), Paul Ryan (gitara) i Benjamin Ryan (klavijature) otišli iz Cradle Of Filth-a i oformili The Blood Divine

Nakon predstavljanja noviteta, najavljujemo i ovogodišnje izdanje festivala MetalDays koje će se održati, kao i do sada, u Tolminu u Sloveniji a trajaće od 24. do 30. jula. Iz organizacije nam stiže vijest da su sedmodnevne ulaznice rasprodate te da iste možete nabaviti jedino preko bendova (ukoliko ih još imaju u prodaji) koji ih prodaju. U slobodnoj prodaji možete nabaviti trodnevne i jednodnevne ulaznice. 

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal je anketa u kojoj biramo album 2016. godine. Sve što je do sada objavljeno i što znamo da će biti uskoro je prikazano OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:05 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije