RBMA Radio Show - Sassy J

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sassy J
Facebook / Sassy J
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate nastup Sassy J sa Sonar Festivala 2016, nastup snimljen 18. juna. Emisija je na programu utorkom u 19 sati na Radio Sarajevu.

Sassy J, pravog imena Judith Biffiger, dolazi iz Berna, Švicarska. Djevojka koja je DJ, promoter, dizajner i umjetnik nametnula se na globalnoj muzičkoj sceni kao izvrstan poznavalac  muzike bez žanrovskih ograničenja, svih muzičkih pravaca, ali i još bolji promoter. Naime, već duži niz godina organizuje svoj clubnight pod imenom "Patchworks", sad već jedan od najcjenjenijih klubskih večeri u Europi, gdje je ugostila imena kao što su: Little Dragon, Theo Parish, MF Doom, Floatin Points, Eska, Moodymann, Sadar Bahar, itd.

Pored toga, veoma je uspješan i cijenjen DJ, sa mnoštvom nastupa širom planete, a od njih izdvajamo gostovanja kod Gilles Petersona (Worldwide Festival Sete & Leysin), Benji B-ja (Deviation), Alexander Nut-a (Eglo), Boiler Room, itd. Na to dodajte nastupe na Montreux Jazz Festivalu, Sonar Festivalu, Stadtmusik Festivalu,  itd. i jasno vam je o kakvom umjetniku je riječ.

U večerašnjem snimku imat ćete priliku osjetiti dio atmosfere sa Sonar Festivala 2016 iz Barcelone, sa Sonar Dome stage-a, kroz nastup Sassy J. Njen set je najlakše opisati kao - muzika za noge, tijelo, srce i dušu. U 60 minuta ona će vas provesti kroz različite muzičke pravce, u njenom jedinstvenom stilu, selekcija plesnih traka sa ploča, perfektna za ove vruće ljetne dane.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije