RBMA Radio Show - Kano

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Kano
Facebook / Kano
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate fireside chat sa momkom pod imenom Kano. Emisija je na programu utorkom u 19 sati na Radio Sarajevu.

Kano, pravo imena Kane Robinson, je engleski MC, producent i glumac. Dolazi iz istočnog Londona. Veoma svestran i talentovan umjetnik. Kao dječak bio veoma uspješan i perspektivan fudbaler, sa 13 godina igrao za Chelsea, West Ham i Norwich. Ipak, iz nekog razloga odlučio je ostaviti sport i posvetiti se u potpunosti muzičkoj karijeri.

Prve korake je učinio u sklopu N.A.S.T.Y. ekipe, koji spadaju među pionire grime scene u Engleskoj. Nakon veoma uspješne saradnje sa ovom ekipom, kreće u solo vode, i već sa prvim izdanjem P's & Q's ubire sjajne kritike, traka postaje svojevrsna underground himna a on potpisuje za izdavačku kuću 679 Recordings, isti label koji je otkrio i Mike Skinnera (The Streets).

Od tada njegova karijera kreće svjetlosnom brzinom, redaju se izdanja jedno za drugim, a on se etablira kao jedan od najvećih imena sa grime scene, sa svjetskom reputacijom. Od 2004. do danas izdaje 9 albuma, oko 30 singleova i isto toliko gostovanja. Ostvaruje saradnje sa Wiley, Gorillaz, Craig David, Buraka Som Sistema, Chase & Status, The Streets, itd. Također je talentovan glumac, bilježi i uspješne uloge u engleskim filmovima i serijama.

U večerašnjih 60 minuta slušate od samog Kano-a: kako je počeo karijeru, kako je izdao prve ploče, s kim je sve radio, kako je producirao određena izdanja, kako je izgledala scena, itd. Uz njegovu priču slušate i njegovu muzičku selekciju.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije