RBMA Radio Show - Sanfuentes

RBMA Radio Show - Sanfuentes
FOTO: Facebook / Sanfuentes
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa momka pod imenom Sanfuentes, iz "Bar Loreto" kluba u Santiagu, Chile. Snimak je iz februara mjeseca ove godine.

Sanfuentes, pravog imena Vicente Sanfuentes, rođen je u Chile-u, al već duže vrijeme živi i radi u Los Angelesu. Producent i DJ koji je postavio Santiago na svjetsku muzičku mapu sa serijom izdanja, kako svojih tako i za druge artiste. Dobitnik Grammy-ja i MTV nagrada. Ponajviše poznat po produciranju i saradnji za Senor Coconut (Uwe Schmidt), sa kojim je kasnije osnovao i veoma uspješan projekat pod imenom - Surtek Collective. Sa serijom izdanja za Boys Noize Records, uspjeli su uspostaviti i novi muzički pravac - Aciton, spoj acid-a i reggaeton-a.

Suosnivač legendarnog Comeme labela-a, na kojem su predstavili plejadu artista, koji su danas veoma poznati i etablirani artisti na globalnoj elektronskoj sceni. Svom partneru Matiasu Aguayo, sa kojim je vodio Comeme, je pomogao u produkciji kultnog albuma "Ay ay ay", izdat za njemačku izdavačku kuću - Kompakt. Pored svih projekata u koje je uključen, uspješno vodi i sopstveni label, koji je uspostavio 2013. godine pod imenom - Sanfuentes Records.

U večerašnjih 60 minuta Sanfuentes vas vodi na obale Chile-a u njegovom unikatnom stilu mixanja acida, techna, reggaetona, rave-a, sve obojeno latinskim groove-om. Ukratko - ples!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije