RBMA Radio Show - Bambounou

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Bambounou
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate fireside chat sa Bambounou.

Bambounou, pravog imena Jéremy Guindo, je mladi producent i DJ koji dolazi iz Pariza, Franucska. Iako je samo 25 godina star, karijeru je počeo poprilično rano, a već sa 19 godina bilježi prva izdanja sa francuske izdavačke kuće - Youngunz, Sound Pellegrino & ClekClekBoom. Istog momenta je skrenuo pažnju na sebe svojim unikatnim zvukom, inventivnim drum pattern-ima i specifičnim groove-om kojim je počeo da pali plesne podije klubova diljem planete.

Kao rezultat sjajnih izdanja, poptisuje za izdavačku kuću 50Weapons u vlasništvu legendarnog Modeselektor dvojca. Za njih izdaje dva albuma Orbiting i Centrum, koji ga ispaljuju u orbitu, i cementira njegovo mjesto na globalnoj elektronskoj sceni. Do 25. godine starosti, izdaje 9 EP-ja i 2 albuma + 20ak remixa, i postaje jedan od najinteresantnijih umjetnika techno, house & bass scene, prije svega u Francuskoj, ali i ostatku svijeta. Remixovao je artiste kao što su - Modeselektor, Laurent Garnier, Birdy Nam Nam, Dog Blood (Skrillex & Boysnoize), itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate od samog Bambounou-a: kako je počeo karijeru, kako je izdao prve ploče, s kim je sve radio, kako je producirao određena izdanja, itd. Uz njegovu priču slušate i njegovu muzičku selekciju.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije