RBMA Radio Show - Ivan Smagghe

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Ivan Smagghe
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Ivana Smagghea, iz kluba Rockstore u Montepellieru, Francuska iz februara mjeseca ove godine.

Ivan Smagghe, je DJ i producent iz Pariza, ključna figura francuske elektronske scene. Karijeru počeo još početkom 90-ih. Prvobitno se zvao Ivan Rough Trade, po istoimenom record store-u u Parizu, gdje je bio dugogodišnji zaposlenik. Važi za najtraženijeg franucskog radijskog voditelja i selektora, s obzirom na njegovo ogromno radijsko iskustvo.

Sredinom 90-ih sa prijateljem osniva duo Black Strobe, i pod tim imenom izdaju seriju izdanja, odlično prihvaćenih od publike i kritike. Nakon toga se opet okreće solo karijeri, pogotovo u polju DJ-inga, sa serijom izdanja i mikstejpa za Fabric, Resident Advisor, Eskimo, React, Slip 'n' Slide, itd. Također je uradio par kompilacija za pariški uber-fashion store Collete. Prvo izdanje za njih - kompletan tiraž je prodat za par sedmica.

Na internacionalnom polju je izuzetno cijenjen, a to potvrđuju i kolaboracije sa Roman Flugelom u njihovom projektu pod nazivom RMVN, a zatim i najavljena izdanja sa Ewan Pearson i Tiga.

Od prodavnice ploča, preko radia, izdanja, klubova, sve do sopstvene izdavačke kuće, Ivan Smagghe jednostavno ne želi stati i već 20 godina spada među najtraženije francuske muzičke artiste.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup od prije par mjeseci, unikatnu muzičku vožnju kroz house, disco, minimal, electro zvukove.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije