RBMA Radio Show - Portable aka Bodycode

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Portable aka Bodycode
RBMA Radio Show / Portable aka Bodycode
Ovog utorka, 2.5.2017. u Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Portable aka Bodycode, snimljen u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici, u februaru 2017.

Portable aka Bodycode, pravog imena Alan Abrahams, muzički je producent i DJ koji dolazi iz Berlina. Iako je rođen u Cape Townu, kao mali je prvo preselio u London, zatim Lisabon, da bi se na kraju skrasio u Berlinu. Karijeru je počeo još 2001. izdavanjem prvog single-a "Patterns & Signals", a vrlo brzo poslije toga i prvi album "Futuristic Experiments 005".  Već tada je skrenuo pažnju na sebe unikatnim zvukom, kombinirajući tradicionalne afričke ritmove sa modernim elektronskim beatovima.

Od tada do danas je izdao 7 albuma, i oko 20ak EP-jeva, konstanto istražujući razne fuzije organske i elektronske muzike. Njegova izdanja su mu otvorila mnoga vrata, što dokazuju gostovanja na svim krajevima planete, a prošle godine se desila kulminacija potpisivanjem za legendarnu izdavačku kuću "!K7", ponajviše poznatu po kultnim DJ Kicks izdanjima. Pored toga, od 2002. godine uspješno vodi i sopstvenu izdavačku kuću "Süd Electronic", na kojoj je pored sopstvenih promovisao izdanja i drugih artista, uglavnom u deep i techno pravcima.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup sa Cape Town Electronic Music Festivala u Južnoafričkoj Republici, svježa selekcija plesnih ritmova u maestralnoj live izvedbi Portable aka Bodycode na različitim ritama mašinama, semplerima, instrumentima itd.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije