RBMA Radio Show - Oddisee

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Oddisee
Official web site / Oddisee
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Oddisee, snimljen u Reykjaviku / Island, u februaru mjesecu ove godine.

Oddisee, pravog imena Amir Mohamed El Khalifa, je raper i poducent koji dolazi iz Washington DC-a, USA. Karijeru počeo prije 15ak godina otišavši u Philadelphiu na studije. Tamo je upoznao veoma zanimljive artiste, između ostalog i legendarnog DJ Jazzy Jeff-a, sa kojim će u tome periodu početi ozbiljno sarađivati, što je rezultiralo produkcijom za Jeff-ov album koji je bio tada aktuelan "The Magnificent".

Sa Jazzy Jeff-om će nastaviti saradnju i dalje, i zapravo će on mixati njegov album prvijenac "Foor in the Door" iz 2006. godine. Već sa prvim izdanjem Oddisee je skrenuo pažnju na sebe, i struke i publike, a zatim su samo redala izdanja i saradnje - The Roots, Flying Lotus, Hudson Mohawke, Kev Brown, Diamond District, itd. Od 2006. do danas izdao 14 albuma i 17 EP-jeva za različite izdavačke kuće, plus mnoštvo kolaboracija i remixa. Sa takvim impresivnim katologom i par svjetskih turneja, Oddisee je trenutno jedan od najinteresantijih repera na svjetskoj sceni !

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Reykjavika, vrhunski hiphop odsviran uživo sa full bandom. Oddisee, uradi im to !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije