RBMA Radio Show - Kirk De Giorgio

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Kirk De Giorgio
RBMA Radio Show / Kirk De Giorgio
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate show pod imenom "Sound Obsessions" koji vodi i uređuje Kirk De Giorgio.

Kirk De Giorgio je muzički producent i DJ, veteran britanske scene, čovjek sa hiljadu aliasa i jedan od najzanimljvijih artista koji dolaze sa ovog otoka. Karijeru počeo još sredinom 80-ih, kada je bio više okrenut breakdance sceni, da bi se početkom 90-ih okrenuo techno zvuku i generalno elektronskoj muzici, a zatim tokom karijere eksperimentisao sa različitim muzičkim pravcima i različitim umjetnicima. Izdavao je pod mnoštvom imena, neka od njih su - As One, Elegy, Family Values, Korrupt Data, Offworld, itd. a također je imao i više bandova sa kojima je izdavao i nastupao, neka od njih su - Beetlejuice, Critical Phase, The Beauty Room, itd.

Zanimljivo je da on izdao prve single-ove od Carl Craiga, Aphex Twina, Stasis, Black Dog, itd. na svojoj etiketi ART, koju je pokrenuo 1992. Tokom svoje karijere izdavao za mnoge izdavačke kuće, a neke od njih su: Mo Wax, Ubiquity Records, Verstaile, Neroli, Planet E, itd. Radio je i remixe za mnoge artiste, kao npr. za: Coldcut, Newcleus, 4Hero, Juan Atkins, DJ Hell, Azymuth, itd. Ukratko, jedan od najzanimljivijih britanskih muzičkih producenata.

U večerašnjoj emisiji slušate selekciju Kirk De Giorgio-a, ali potpunosti posvećenu legendarom Tee Scott-u i njegovoj fenomenalnoj diskografiji. Opustite se i uživajte u 60 minuta vrhunske muzike !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije