RBMA Radio Show - LSDXOXO

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - LSDXOXO
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa LSDXOXO, sa CTM Festivala u Berlinu, iz januara mjeseca 2017.

LSDXOXO je DJ i muzički producent koji dolazi iz Brooklyna, New York. Dio je Qween Beat & Ghetto Gothik kolektiva koje smo imali prilike predstaviti u prošlim emisijama. Njegova karijera je počela po njujorškim klubovima gdje se nametnuo sa svojim unikatnim i ubitačnim zvukom, miksom raznih pravaca - pop, rap, funk, industrial, hardcore, techno, itd. Svaki njegov nastup je dovodio dancefloor do usijanja, pa su ubrzo počeli i pozivi, prije svega u USA a zatim i internacionalno.

Prva dva izdanja je izdao samostalno u sopstvenom aranžmanu, a iste je plasirao na nastupima i preko interneta. Bili su ti "Softcore" EP iz 2014. a zatim i album prvijenac "Sacanagem" iz 2015. Poslije sjajnih rekacija publike i kritike, u 2016. izlazi njegovo treće izdanje "Fuck Mary Kill", ovaj put za Ghetto Gothik izdavačku kuću.

Kako se njihov zvuk jako brzo proširio planetom tako su usljedili i internacionalni nastupi, a upravo je završena njhiova europska turneja, na kojoj su bili zadnja tri mjeseca. U večerašnjih 60 minuta slušate LSDXOXO nastup iz Berlina, u njegovom unikatnom klubskom wildstyle fazonu !

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije