RBMA Radio Show - Mehmet Aslan

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Mehmet Aslan
RBMA Radio Show / Mehmet Aslan
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Mehmeta Aslana, iz Ciriha, snimljen u novembru 2016.  

 

Mehmet Aslan, je švicarski DJ i muzički producent turskog porijekla, koji trenutno živi u Berlinu. A u Berlinu je zavšio na krajnje neobičan način. Naime, nakon lude večeri u Berlinu 2013. god., gdje je tada bio kao turista, Aslan se probudio u aleji pored Berlina, bez novaca, dokumenata, itd. U takvim situacijama bi se ljudi obično uspaničili, no, Mehmet je i to uzeo kao nešto pozitivno, i odlučio je ostati u Berlinu i krenuti od nule, gdje je i dan danas. Ukratko, otišao je u turističku posjetu Berlinu i tamo i ostao.

Vrlo brzo se nametnu na berlinskoj sceni, prvo kroz svoju produkciju, a zatim kroz nastupe. Izgradio je veoma neobičan zvuk, kombinirajući tradicionalne turske muzičke elemente sa modernom elektronskom glazbom. Uslijedila su izdanja za "For Disco Only", izdavačku kuću veoma poznatog artista pod imenom Ata. A zatim i za izdavačke kuće "Huntleys&Palmers" i "Highlife".

Za relativno kratko vrijeme je skrenu pažnju na sebe, a najveća imena sa globalne muzičke scene ovog momka najavljuju kao nekog čije vrijeme tek dolazi. Večeras slušate njegov nastup iz Ciriha, u njegovom unkatnom stilu, nešto što definitivno niste imali prilike do sada čuti.

Tune in  -utorak, od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije