RBMA Radio Show - Lao

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Lao
RBMA Radio Show / Lao
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa momka pod imenom Lao, snimljen u decembru 2016. u Miamiju, USA.

Lao, pravog imena Lauro Robles, DJ je i producent koji dolazi iz Mexico City-ja. Dio je fenomenalne meksičke ekipe NAAFI, odgovorne za seriju clubbinga na kojem su predstavili zaista unikatan spoj tradicionalne muzike tog podneblja sa masnim beatovima moderne produkcije.

Lao je sa 15 godina došao jednu noć kući iz kluba, izbrisao svu muziku sa kompjutera koja nije elektronska, i odlučio da se u potpunosti posveti produkciji i promovisanje elektronske muzike u Mexicu. Inspirisan technom i dub technom od Basic Channel i ambijentalnim zvukovima Aphexa Twina, mladi Lao je negdje između, sa jasno izgrađenim i unikatnim stilom.

Od 2011. je aktivan i na polju izdavanja. Do sada izdao 4 EP-ja, popraćena sjanim kritikama, i struke i publike, a također je počeo i nastupati van Mexica, a njegova ekipa se etablirala kao jedna od najzanimljivijih u centralnoj Americi. Od clubbinga je nastala izdavačka kuća pod istim imenom NAAFI, na kojoj su predstavili svoje i radove ostalih meksičkih umjetnika.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Miami-ja, kolaž elektronske muzike različitih pravaca, nabijen energijom i potpuno posvećen plesnom podiju !

Tune in - Utorak,  od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije