RBMA Radio Show - Madam X

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Madam X
RBMA Radio Show / Madam X
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Madam X, iz kluba Story Rooftop u Dubaiju, snimljen u novembru 2016.

Madam X, pravog imena Christiana Vassilakis, je DJ & muzička producentica koja dolazi iz Manchestera, UK. Karijeru je počela 2010. god kada se nametnula na lokalnoj sceni prije svega kao su-osnivač veoma interesantne izdavačke kuće "BPM" i istoimene klubske večeri. Kroz par godina BPM clubnight je ugostio najveća imena sa UK scene, i etablirao se kao jedan od najinteresatnijih u Manchesteru, a sama Madam X je svojim ubitačnim freestyle bass setovima skrenula pažnju na sebe kao neko čije vrijeme tek dolazi. Mnogi je nazivaju kraljicom grime-a !

Jedna stvar je vodila ka drugoj, pa je vrlo brzo dobila ponudu da na BBC-ju radi sopstveni show, a zatim je pokrenula i svoju vlastitu izdavačku kuću "Kaizen" na kojoj je predstavila veoma zanimljive mlade artiste iz Velike Britanije. Uslijedila su i gostovanja, prije svega u najvećim klubovima u UK, a zatim i internacionalno. Danas vodi radio show na BBC-ju, Rinse FM & NTS Radiju.

Kao što rekosmo njeno vrijeme tek dolazi, dobro upamtite ime ove mlade umjetnice. A u večerašnjih 60 minuta slušate njen fantastičan nastup iz Dubaija, mix masnih beatova i bassova: od grime-a, techna, dnb, do bass-a i UKG-a. Madam X!

Tune in - Utorak, od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije