RBMA Radio Show - Alexis Taylor (Hot Chip)

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Alexis Taylor (Hot Chip)
RBMA Radio Show / Alexis Taylor (Hot Chip)
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa Alexis Taylora, iz kluba Six Dogs u Atini iz novembra 2016.

Alexis Taylor je muzičar, producent i DJ koji dolazi iz Lodona. Karijeru počinje još 90-ih godina, kada sa razičitim prijateljima eksperimentiše u polju elektronske muzike. Krajem 90-ih sa prijateljem osniva duo pod imenom Hot Chip koji će kasnije prerasti u pravi band. Sa ovim projektom su im se otvorila sva vrata, a sa svakim izdanjem su podizali ljestvicu. Kulminacija će se desiti 2004. potpisavanjem za EMI, legendarnu izdavačku kuću. Od tada su uradili više svjetskih turneja i svirali bukvalno na svakom kraju planete. Do danas, izdali 7 studijskih albuma.

Pored sopstvenih izdanja, radili su i remixe za artiste kao što su: Kraftwerk, Amy Winehouse, Jamie Lidell, Amp Fiddler, Gorillaz, Junior boys, itd. - ukupno oko 150 remixa. Također su fenomenalni i veoma cijenjenji DJ-evi, što dokazuje i njihovo izdanje za K7 label i njihov legendarni "DJ Kicks" serijal.

U večerašnjem showu slušate nastup Alexis Taylora u Atini, fenomenalna selekcija plesnih ritmova, od starog house-a preko disca, electra, pa sve do breakbeata i techna novije generacije.

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije