RBMA Radio Show - Venus X

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Venus X
RBMA Radio Show / Venus X
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa Venus X, iz Miami-ja, snimljen u Decembru 2016.

Venus X, pravog imena Jazmin Venus Soto, je DJ i producentica koja dolazi iz New Yorka, USA. Karijeru počela prije desetak godina kada se preko svojih prijatelja počela zanimati za dj-ing i klubsku kulturu. Nakon par godina osniva svoju klubsku večer pod imenom "Ghe20Goth1k" (Ghetto Gothic), a ista će kasnije prerasti i u njenu izdavačku kuću, a i u svojevrstan modni pravac.

Pored fantasičnih klubskih večeri ova djevojka se nametnula i svojim unikatnim modnim stilom - mix gotike i ulične mode. To se svidjelo mnogim modnim ikonama koje su posjećivale njenu klubsku večer u NYC, i jedno po jedno su počeli pozivati Venus X na njihove modne evente. U veoma kratkom roku postala je veoma tražena u modnim krugovima pa su uslijedili pozivi od Alexander Wang, Marc Jacobs, Terry Richardson a odmah zatim i pozivi muzičkih velikana kao što su Diplo, ASAP Rocky, MIA, itd. Također je bila i tour DJ za jednu od najvećih muzičkih zvijezda - M.I.A.

Pored uspješne DJ karijere, njena izdavačka kuća "Ghe20Goth1k" je pobrala sjajne kritike sa svojim izdanjima i okupila sjajne mlade artiste, čije vrijeme tek dolazi. Uz muzičke aktivnosti, u 2016. je otvorila u Brooklynu veoma posjećenu prodavnicu odjeće pod imenom - Planet X. Za djevojku koja je stara 25 godina ostvarila je zaista značajnu karijeru, a najbolje od nje tek dolazi !

Njen nastup koji slušate večeras je snimljen u Miami-ju u decembru, u sklopu 12-satnog programa sa ubitačnim gostima održanog u Art Baselu. Venus X u njenom bezkompromisnom stilu, pripremite se za ples !

Tune in - Utorak, od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije