RBMA Radio Show - Jubilee

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Jubilee
RBMA Radio Show / Jubilee
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Jubilee, iz Miami-ja, snimljen u decembru 2016.

Jubilee, pravog imena Jessica Gentile, je mlada producentica i DJ koja dolazi iz New Yorka, USA. Odrastajući u Miami-ju, gradu bass-a, grime-a i dancehall-a mlada Jubilee je imala izvrstnu muzičku podlogu. Prešavši u NYC, odmah je počela pratiti lokalnu scenu ali i vrlo brzo nastupati u lokalnim klubovima. Za razliku od drugih, ona je u sebi imala taj cross-žanrovski duh iz Miami-ja, pa je skrenula pažnju na sebe svojim unikatnim stilom miksanja. Ubrzo je i dobila nadimak - "Brooklyn's bass sweetheart".

Ubrzo su usljedila i izdanja. Prvobitno za svoj sopstveni label "Nightshifters" a zatim je potpisala za "Mixpak", izdavačku kuću u vlasništvu Dre Skull. Njen posljednji EP pod imenom "After hours" je pobrao sjajne kritike publike i struke i otvorio joj mnoga vrata. Također je remixovala artiste kao što su: Canblaster, Hydraulix, Creep, Burt Fox, itd…

U večerašnjih 60 minuta slušate njen nastup iz Miamija, set nabijen energijom, bassom i plesom !

Tune in - utorak, od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije