RBMA Radio Show - Pinch

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Pinch
RBMA Radio Show / Pinch
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Pinch-a, sa Magentic Fields festivala, u Alsisar Mahal Rajasthan u Indiji.

Pinch, pravog imena Robert Ellis, DJ i producent koji dolazi iz Bristola, UK. Na engleskoj sceni se nametnuo 2004. kada su ga prepoznali kao vrstnog DJ-a koji uspješno mixa dubstep sa ostalim srodnim bass pravcima. Nakon što su ga počeli bookirati širom UK, on je već 2005. napravio izdavačku kuću "Tectonic" koja će okupiti najznačajnija bass imena sa britanskog otoka.

Već 2007. izdaje svoj prvi album "Underwater Dancehall" koji je pobrao sjajne kritike a njemu otvorio vrata i van granica UK. Nakon toga jedna stvar je vodila ka drugo, nizali su se uspjesi, a nejgova izdavačka kuća postaje jedna od najrespektabilnijih, sa artistima kao što su - Skream, Loefah, Martyn, Distance, Flying Lotus, itd. A sam Pinch je do sada izdao 4 albuma, 30ak EP-jeva, i remixovao artiste - Simian Mobile Disco, Distance, Appleblim, Emika, Machinedrum, itd.

Večeras slušate njegov nastup iz Indije, iz Decembra mjeseca 2016. Spremite se za ozbiljan bass udar i 60 minuta plesa.

Tune in - utorak, 28.2., od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Live stream na http://www.radiosarajevo.ba/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije