RBMA Radio Show - Leon Ware

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Leon Ware
Radiosarajevo.ba / Leon Ware
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate show koji je u potpunosti posvećen legendarom Leon Ware-u i njegovoj zaista impresivnoj diskografiji, a koji je nažalost preminuo u februaru ove godine.

Leon Ware je umjetnik, kompozitor i tekstopisac koji dolazi iz Detroita, USA. Karijeru je započeo još 60-ih godina prošlog vijeka, a već na samim počecima prepoznat je kao umjetnik ogromnog potencijala. Vrlo brzo se pročulo za njega pa su počele stizati saradnje i narudžbe sa svih krajeva Amerike. Samo u prvih 5-6 godina njegove karijere radio je pjesme za umjetnike kao što su - The Isley Brothers, Diana Ross, Michael Jackson, Quincy Jones, Ike & Tina Turner, Bobby Womack, itd. Sva ta izdanja su mu otovorila sva moguća vrata a on je etabliran kao jedan od najtraženijih autora u to vrijeme. Jednostavno je tada važilo ako vam Leon Ware napiše pjesmu - imate hit u rukama.

Jedno je vodilo ka drugom, pa su se redali artisti jedan za drugim, a iz njegovog ogromnog opusa, izdvajamo samo neke za koje je Leon Ware pisao pjesme - Isaac Hayes, Otis Redding, The Bar Kays, Angie Stone, Carla Thomas, Marvin Gaye, Marlena Shaw, Parliament, Jackson 5 itd. Na to sve dodajte njegovih 13 solo albuma izdatih tokom njegove karijere, i oko 20 EP-jeva, i onda ćete imati jasniju sliku o kakvom umjetniku se radi.

U večerašnjih 60 minuta slušamo selekciju pjesama koje je napisao Leon Ware, za različite artiste. Selekciju pripremio i mix uradio Kirk De Giorgio.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije