RBMA Radio Show - Invisible City

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Invisible City
RBMA Radio Show / Invisible City Soundsystem
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa dvojca Invisible City iz skate kluba "Atrium Le 1000", u Montrealu, Kanada.

Invisible City Sound System dvojac, dolazi iz Kanade, čine ga Brandon Hocura i Gary Obugan. Iako su poprilično dugo aktivni na kanadskoj sceni pod ovim imenom ih zapravo okupio Dan Snaith aka Caribou, 2012. godine. Prepoznao je potencijal ovih momaka i sugerisao im kako bi trebali početi i kojim smjerom ići. Od klubske večeri koja je bila veoma uspješna izrasla je izdavačka kuća "Invisible City Editions".

Kao strastveni kolekcionari ploča za svoju izdavačku kuću su počeli tražiti muziku i artiste koji su drugačiji od ostalih u svom muzičkom izražaju i izdanja koja do tada niste mogli naći na tržištu - od psihodeličnog rocka i funka iz Zambije, preko Karibskih jazz, funk & cosmic disco artista, boogie sa Haitija pa sve do reizdanja veoma rijetkih disco i italo-disco ploča.

Koliko su uspješni u tome dokazuje i to da njihovu izdavačku kuću i izdanja podržavaju i puštaju imena kao što su - Gilles Peterson, Theo Parrish, Four Tet, Caribou, Motor City Drum Ensemble, itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate snimak njihovog nastupa iz Montreala, snimljen 1. Oktobra. U njihovom "diggerskom" stilu, freestyle mix rijetkih ploča i artista, striktno u plesnom ritmu.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije