RBMA Radio Show - Sadar Bahar

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sadar Bahar
RBMA Radio Show / Sadar Bahar
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa Sadar Bahar-a, iz StereoBar kluba u Montrealu, Kanada.

Sadar Bahar dolazi iz Chicaga (SAD), stravstveni je kolekcionar ploča i DJ sa enormnim iskustvom. Jedan je od pionira rane house scene Chicaga. Karijeru DJ-a je počeo ranih 80tih, kada je puštao house, deep house i rare disco. Rame uz rame sa Frankie Knuckles, Derrick Carter, Jefferson, itd. Već tada se isticao drugačijom selekcijom od svih ostalih house velikana, jer je bjesomučno tragao za nekim rijetkim pločama i nešto drugačijim zvukom. Kada su ga neka od najvećih imena sa scene počeli pozivati na njihove klubske večeri Bahar-ova karijera kreće uzlaznom putanjom.

Ubrzo osniva i svoju klubsku večer "Soul in the Hole" sa par prijatelja, koja će biti obavezna destinacija za sve klabere u Chicagu, a i šire. Jedan je od rijetkih DJ-eva koji su izgradili karijeru striktno na dj-ingu, pa je tako izdao seriju mixtape-a i kompilacija, među kojima bi izdvojili "Soul in the Hole" izdanje za BBE Records. Danas spada među najcjenjenije dj-eve na planeti, sa svemirskom kolekcijom ploča.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Montreala, snimljen krajem Septembra. Selekcija ubitačnih rare disco, boogie, deep house ploča koje do sada niste imali prilike da čujete.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije