RBMA Radio Show - Honey Soundsystem

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Honey Soundsystem
Facebook / Honey Soundsystem
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Honey Soundsystem, sa Movement Festivala u Detroitu.

Honey Soundsystem su četiri momka koja dolaze iz San Francisca, USA. Karijeru su počeli 2006. kad su se prvi put okupili i počeli raditi svoje klubske večeri. Kako je tada postojala svojevrsna rupa na lokalnoj sceni, ovi momci su se vrlo brzo nametnuli kao ekipa koja dovodi internacionalne DJ zvijezde i pravi fantasične derneke u srcu San Francisca. Pored muzike, uspješno se bave i dizajnom i izdavaštvom.

Jedno je sljedilo ka drugom, pa su vrlo brzo uspostavili i izdavačku kuću koja će biti njihova baza za produkciju, a nakon 10 godina rada danas posjeduju tri labela - Dark Entries, Discaire i HNYTRX. Od ove tri izdavačke kuće Dark Entries je najuspješnija sa povelikim katalogom, a izdanje Patricka Cowley-a School daze iz 2013.  je pobrao fenomenalne kritike i reakcije i dodatno učvrstio njihov status na globalnoj muzičkoj sceni.

U večerašnjih 60 minuta slušate njihov nastup iz Detroita, u njihovom jedinstvenom stilu, u "šetnji" između house klasika, disca, techna i elektra - Honey Soundsystem!

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije