RBMA Radio Show - Zed Bias b2b dBridge

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Zed Bias b2b dBridge
Facebook / dBridge
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa Zed Bias b2b dBridge, sa Karak Beats klubske večeri u Dubai-ju, UAE.

Zed Bias, pravog imena Dave Jones, muzički je producent i DJ koji dolazi iz Londona, UK. Karijeru počeo još 90tih godina kada se nametnuo sa svojim mračnim garage zvukom, koji su mnogi nastavili poslije njega. Praktično ga smatraju ocem novog uk garage zvuka. Pored toga pod raznim pseudonimima je izdavao i u drugim žanrovima, također veoma uspješno, neka od njih su - Maddslinky, Phuturistix, The Henchmen. Od bass-a, dubstepa, hip-hopa, broken beata, garagea, čega god se ovaj momak dohvati, jednostavno zvuči sjajno. Iza njega je more izdanja, 5 albuma, 45 EP-jeva i oko 200 remixa, producirao je od Whitney Houston, The Streets, Amy Winehouse do Miss Dynamite, Dj Zinc, Jade, itd.

dBridge, pravog imena Darren White, je također producent i DJ, koji dolazi iz Londona, UK. Njegova karijera počinje 1992. kada sa svojim bratom Steve Spacek-om počinje raditi i izdavati prve beatse. Sredinom 90-ih upoznaje Jason Maldinija sa kojim će nešto kasnije osnovati Bad Company, jednu od najlegendarnijih drum n bass grupa. Njihov rad i njihov label BC Recordings će obilježiti čitavu jednu eru i praktično lansirati potpuno novi zvuk u dnb-u. Pored toga dBridge producira svom bratu solo album, pod imenom "Vintage High Tech", koji mnogi smatraju početkom nove soul muzike u UK. Također, već duži niz godina dBridge vodi izdavačku kuću Exit Records, na kojem je lansirao imena kao što su Dub Phizix, Om Unit, Amit, itd. Enorman je katalog njegovih izdanja, što sa Bad Company, što solo karijera, pa produkcija za druge artiste, i na kraju remixi. Ukratko - legenda !

U večerašnjih 60 minuta slušate zajednički back2back nastup ove dvojice velikana, u njihovom bezkopromisnom stilu. Ocekujte bass, debele beatse, distorzije, vokale, i ples !

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije