RBMA Radio Show - Dam Funk

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Dam Funk

U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa momka koji dolazi iz LA-a, a njegovo ime je Dam Funk.

Dam Funk, pravog imena Damon Garrett Riddick, je svoju karijeru počeo kao DJ i selektor, i važi za "Ambasodora Boogie Funka". Iznimno rijetke ploče, precizan mix, osjećaj za atmosferu + njegov vokal preko svega toga su ga nametnuli na sceni Los Angelesa.

Na jednom od tih derneka je bio vlasnik legendarne izdavačke kuće "Stones Throw" (label za koji izdaju Madlib, J Dilla, Aloe Blacc, Madvilllain, Mayer Hawthorne, itd.), pa se zainteresovao za izdavanje ploče od Dam Funk-a. Prvo izdanje u vidu EP-ja, se desilo 2008 - "Rhythm Trax Vol. 4"  i skoro pa odmah je pobralo sjajne kritike širom planete. Da bi nakon nepunih godinu dana od toga, 2009. izašao i njegov prvi album "Toeachizown".

Nakon toga njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom a vrhunac se desio 2013. kad je zajedno sa Snoop Dogg-om izdao album "7 Days of Funk". Snoop Dogg na mikrofonu, Dam Funk na instrumentalama. Rezultat - svemirski funk, boogie, hiphop.

Prije par mjeseci izdao novi album "Invite the Light".

U večerasnjoj emisiji od 60 minuta imat ćete priliku čuti njegov nastup, na kojem osim gramofona koristi i par sintova, sempler, i također preko svega toga pjeva i mc-ja. Dovoljno je reci - Dam Funk!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2 MHz 
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije