RBMA Radio Show - Deadbeat

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Deadbeat
RBMA Radio Show / Deadbeat
U večerašnjem RBMA Radio show-u slušate snimak nastupa Deadbeat sa Festivala Nowa Muzyka u Poljskoj, snimak iz avgusta mjeseca ove godine.

Deadbeat, pravog imena Scott Monteith, je DJ i producent koji dolazi iz Montreala, Kanada. Karijeru počinje još krajem 90-ih, kada se prvobitno interesuje za softverske programe i instrumente, što je u konačnici rezultiralo radom za Applied Acoustic Systems, jedna od vodećih svjetskih kompanija za izradu VST instrumenata i pluginova. Na toj poziciji je direktno učestvovao u kreiranju par veoma cijenjenjh softverskih sintova. Nakon razlaza sa tom kompanijom 2003. seli u Berlin, i potpuno se posvećuje svojoj muzičkoj karijeri.

Od 2001. do danas Deadbeat je izdao 14 albuma, oko 25 EP izdanja i 70 remixa. Predugačka je lista izdavačkih kuća za koje je izdavao, neke od njih su: Wagon Repair, Ninja Tune, BLKRTZ, Onitor, Scape, Resident Advisor, itd. Kao ekspert za elektronsku muziku i programiranje, njegov muzički opus je zaista širok, al uvijek ima neku svoju "deadbeat" notu koja povezuje razne pravce u kojima ovaj umjetnik djeluje. Od masnog dub zvuka, preko raznih beatsa, pa do minimal, electro, breaks i techno zvukova.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Poljske, live act sa par ritam mašina, semplera, sintova, itd., sve u veoma plesnom "deadbeat" ritmu.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije