RBMA Radio Show - Cinnaman

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Cinnaman
RBMA Radio Show / Cinnaman
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa DJ Cinnaman-a, snimljen u Decembru 2016. na Magnetic Fields festivalu u Indiji.

Cinnaman, pravog imena Yuri Boselie, je DJ koji dolazi iz Amsterdama, Holandija. Dio je legendarne "Rush Hour" ekipe koja već godinama uspješno vodi istoimeni record store i izdavačku kuću. Skoro pa cijeli život ovaj DJ je proveo iza gramofona. Počeo je sa 12 godina i nije stao do dan danas. Jedan je od rijetkih artista koji su prvo izgradili ime kao DJ a tek poslije kao producent.

Danas spada među najbolje DJ-eve koji dolaze iz Holandije. Bio je rezident u dva legendarna amsterdamska kluba "Club 11" i "Trouw", a kroz rad sa Rush Hour ekipom je postao i planetarno popularan. Njegove kompilacije "Beat Dimensions" su postali klasici, a u međuvremenu je počeo producirati i izdavati originalnu muziku. Ubilježio je i par odličnih izdanja sa Breach, Presk i O'Boogie. Pored toga svega radi i sedmični radijsku emisiju pod imenom "Red Light Radio Show".

Njegov stil je teško opisati. Potpuno nepredvidjliv i bez žanrovskih ograničenja. Tehnički bezprijekoran, posvećen, kreativan! Poslušajte njegov nastup iz Indije u večerašnjih 60 minuta.

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije