Radio Italia: Alghero i Il Cinema na Piazza

1
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Alghero i Il Cinema na Piazza
Facebook / Alghero

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

U novoj emisiji završamo našu šetnju po Sardinji, ovom prelijepom i magičnom italijanskom ostrvu, koje je definitivno jedna od destinacija koju morate posjetiti bar jednom u životu. Ovaj put idemo do Alghera, prekrasnog gradića jedinstvenog šarma na sjeveru Sardinije. U stvari, Alghero ima takođe nadimak "Barceloneta" ili "Mala Barselona" zbog katalonskog stila mnogih zgrada koji se kombinuje sa onima sa tipičnijim sardinskim/italijanskim stilom, ali i sa španskim uticajima u toponimima grada, u dijalektnom jeziku koji se govori, te u kuhinji (ovdje apsolutno vrijedi probati "sardinijsku paellu").

Ako planirate posjetiti Rim ovog ljeta, ili ako vam se desi da ga neplanirano posjetite evo još jedna od stvari koja će se dešavati u prijeslonici u narednom periodu. Naime, ljubitelji filma mogu se radovati gledanju filmova na velikom platnu pod zvijezdama i ovog ljeta s povratkom Il Cinema na Piazza. Deseto izdanje besplatnog festivala održava se od 1. juna do 14. jula na tri različite lokacije. Pored svoje baze na Piazza S. Cosimato u Trastevereu, festival će se vratiti u Parco della Cervelletta u istočnom rimskom predgrađu Tor Sapienza i parku Monte Ciocci u Valle Aurelia.

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

O svemu tome, i o još pregršt zanimljivosti iz Italije slušajte u novo emisiji Radio Italia.

Na playlisti su ovaj put: Eros Ramazzotti, Riccardo Cocciante, Adriano Celentano, Arisa, Nek, i Ligabue.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije