Radio Italia: Porto Cervo i solo musica italiana

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Porto Cervo i solo musica italiana
charterworld.com / Porto Cervo, Italija

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

Nastavljamo o temama o kojima smo pričali u nekoliko prethodnih emisijama - obilazimo parkove Rima, pričamo o istoriji umjetnosti u Italiji, obilazimo sjever Sardinije, a donosimo i neke bitne informacije za sve one koji planiraju uskoro putovati u Italiju. Što se muzike tiče, danas slušamo pjesme koje su aktuelne u ovom momentu u Italiji, tačnije nalaze se na top listi jedne od najpopularnijih radio stanica u Italiji, Radio Italia solo musica italiana. Baš čudno, zove se skoro isto kao i ova naša emisija! :)

Nastavljamo i obilazak sjevera Sardinije. Idemo u Porto Cervo. Porto Cervo je renomirano primorsko odmaralište koje se takođe nalazi na severu Sardinije uz Smaragdnu obalu, koje zaslužuje samo jednu spomen. Poznata po tome što je jedna od najekskluzivnijih i najglamuroznijih destinacija na Mediteranu: u Porto Cervu postoje očaravajuće plaže, zgrade sa luksuznom arhitekturom i očigledno mnogo, vrlo gigantskih, vrlo luksuznih jahti parkiranih u luci.

U sarajevskom naselju izgorjela dva automobila

U sarajevskom naselju izgorjela dva automobila

Šetajući ovim malim gradom, možete se diviti nekim od najraskošnijih i najimpresivnijih jahti na svijetu i cijeniti prestiž ove lokacije. Ako kao i mi, imate i putni budžet običnog smrtnika, vjerovatno sat vremena šetnje i nekoliko kupanja je sve što vam preporučujemo da uradite u Porto Cervu (ako su plaže "san", cijene su prilično "košmarne" – pivo od 0,33 l - 45 eura).

Od muzike slušamo kao i obično - solo musica italiana!

Na playlisti su ovaj put: Alessandra Amoroso, Gigi D'Alessio, Coma_Cose, Biagio Antonacci, Emma, i Negramaro.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije