Radio Italia: Costa Smeralda i Giro d'Italia

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Costa Smeralda i Giro d'Italia
Facebook / Costa Smeralda, Italija

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

Tačno smo na pola maja, ljeto se nezaustavljivo približava, i iako ima i kiše, ipak je sunce već sve jače pa su i planovi, želje i čežnja za morem, suncem i ljetom sve veća. Tako i u ovoj emisiji Radio Italia pričamo u destinacijama za mogući odmor u ovoj prelijepoj zemlji.

Sada kada imamo više letova ka Europi, i to low cost avio linijama, mozemo se malo zamaštati i planirati neka lijepa putovanja. Jedno od njih je svakako Italija, tačnije Sardinija. Krećemo danas od sjevera. Ako razmišljate o istraživanju sjevernog dijela Sardinije, Olbia je svakako idealna baza za početak. Smješten na sjeveroistočnoj obali ostrva, živahni grad Olbija se u stvari naziva i "kapija Costa Smeralde", tog nevjerovatnog komadića plavog i zelenog mora prošaranog plažama iz snova.

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Rezultat američkih sankcija: Raspad Infinity grupe, vlasnik otišao. Ugrožen i poreski sistem RS?

Završna etapa 107. izdanja Giro d'Italia, druge najveće svjetske godišnje etapne trke nakon Tour de Francea, održat će se u Rimu 26. maja 2024. Biciklisti koji učestvuju u trci - koja će preći 3.386 km u 21 etapi raspoređenoj u tri sedmice - proći će ciljnu liniju u pozadini Koloseuma. Staza u Rimu, koja će se ponoviti osam puta, će proći pored brojnih znamenitosti Rima na putu, uključujući terme Caracalla i Circus Maximus, prije nego što završi na Via di San Gregorio.

Sve to i još puno više zanimljivosti iz Italije, slušajte u novoj emisiji Radio Italia na Radio Sarajevu.

Na playlisti su ovaj put: Biagio Antonacci, Angelina Mango, Mahmood, Achille Lauro, Tiromancino, i Pino Daniele.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije