Radio Italia: Magični parkovi Rima

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Magični parkovi Rima
Foto Wikipedia / Park Ninfa, Rim

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

U novoj emisiji nastavljamo priču o italijanskoj umjetnosti, prelijepim rimskim parkovima koje vrijedi posjetiti, a slušamo kao i obično puno dobre muzike iz Italije, uključujući i originalnu pjesmu od koje je nastao i veliki hit Tereze Kesovije - Nono, dobri moj nono.

Od parkova u Rimu, ovaj put ćemo zaviriti u prelijepi park Ninfa. Ovu romantičnu baštu u engleskom stilu koja se prostire na osam hektara sagradila je porodica Caetani početkom 20. ijeka na ruševinama srednjovekovnog grada Ninfa. Vrt je otvoren za sve, bez prethodne rezervacije, vikendom i odabranim datumima praznika sve od 16. marta do 3. novembra. Grupe od minimalno 30 osoba koje rezervišu obilazak sa vodičem mogu posjetiti vrtove tijekom cijele godine. Ninfa je dio istoimenog spomenika prirode koji je osnovala regija Lazio 2000. godine.

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Ukoliko pak letite niskotarifnim kompanijama za Rim, sigurno ćete sletjeti na drugi i manji rimski aerodroma pod imenom Ciampino. Samo niskotarifne avio-kompanije Ryanair i Wizzair saobraćaju sa aerodroma Rim Ciampino. Ciampino omogućava pristup mnogim važnim evropskim destinacijama koje se povezuju preko Rima, kao i manjim gradovima u Italiji. Ukupno niskotarifne avio kompanije stižu do 23 zemlje i 51 grada iz Ciampina.
Ciampino G.B. Aerodrom Pastine se nalazi jugoistočno od Rima u opštini Ciampino u metropolitanskoj oblasti Rima, na strateškom položaju između Rima i Castelli Romani. Udaljen je tačno 27 kilometara od centra Rima i vrlo blizu prekrasnih gradova Frascati i Castel Gandolfo, koja je poznata i kao ljetna rezidencija Papa.

Na playlisti su ovaj put: Claudio Villa, Paolo Meneguzzi, Sergio Endrigo, Nada, The Kolors, i Mahmood.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije