Radio Italia predstavlja: Sve o festivalu San Remo 2023

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia predstavlja: Sve o festivalu San Remo 2023
Foto: EPA-EFE / Mahmood i Blanco

U ovosedmičnom izdanju emisije Radio Italia govorit ćemo više o predstojećem festivalu San Remo.

Februar je u Italiji poznat po karnevalima ali naravno prije svega i po Festivalu San Remu, koji se ove godine održava po 73. put.

Počinje narednog utorka 7. februara i traje sve do subote 11. februara kada se dešava posljednje, finalna noć i kada ćemo nakon ponoći saznati ko je ovogodišnji pobjednik.

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Novo rješenje za gužve u Sarajevu: Podzemni tramvaji i ukidanje traka na glavnoj saobraćajnici

Prošlogodišnja pobjednička pjesma festivala je Brividi koju su izveli Mahmood i Blanco. Ovu pjesmu slušat ćemo i u emisiji Radio Italia.

Ovogodišnji San Remo održava se od 7. do 11. februara uz pet festivalskih večeri kada će se takmičiti 28 izvođača.

Od toga 22 već afirmirana izvođača i šest mladih koji ove godine idu u trku za zlatnu palmu San Rema zajedno sa svim ostalim takmičarima.

I ove godine, kao i prethodne tri voditelj i umjetnički driektor festivala je Amadeus, s tim što će ove godine sa njim na sceni biti i Gianni Morandi, koji je bio voditelj festivala 2011. i 2012. godine a kao pjevač pobjedio na festivalu 1987.

Uz njih dvojicu, svaku od festivalskih večeri bit će i voditeljice - blogerka i dizajnerka Chiara Ferigni prvu i finalnu večer, zatim Francesca Fagnani, novinarka i tv voditeljica drugu večer, odbojkašica Paola Egonu treću večer i glumica Chiara Francini četvrtu večer.

Radio Italia obilježava sedmicu italijanske kuhinje

Radio Italia obilježava sedmicu italijanske kuhinje

Mnogobrojni su gosti i ove godine pozvani na Festival, među njima i Black Eyed Peas, Maneskin naravno, gdje će bez njih, Gino Paoli i Pepino di Capri, stari poznati talijanski kantautori, Al Bano i Massimo Ranieri, i mnogi drugi, a jedan od onih oko kojih se sada u Italiji vode velike polemike, je Zelenski koji će biti u teatru Ariston na finalnoj večeri.

U emisiji Radio Italia govorit ćemo i o karnevalima, otići do Lombardije i, naravno, slušati mnogo dobre muzike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije