Radio Italia: Gina Lollobrigida i sjećanje na divu svjetskog filma

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Gina Lollobrigida i sjećanje na divu svjetskog filma
Foto: Arhiv / Gina Lollobrigida

Današnja emisija Radio Italia bit će posvećena legendarnoj italijanskog glumici - Gina Lollobrigida preminula je 16. januara u svojoj 96. godini.

Prisjetit ćemo se najznačajnijih biografskih momenata italijanske dive koja je glumila je u mnogim europskim i američkim filmovima poput ‘Zvonar crkve Notre Dame‘, ‘Rimljanke‘, 'Trapez', ‘Pasji život‘ i ‘Nadmudri đavola‘.    

Tradicionalno, u emisiji ćemo saznati i nešto novo o kafi, najomiljenijem napitku za Italijane, te njenim izvedenicama: capuccino i marocchino. 

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

U rubici posvećenoj slavnom italijanskom modnom dizajnu, tema će biti Laura Biagiotti. Tu je i obavezan miks dobrih italijanskih pjesama. 

Emisija Radio Italia na programu je srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Voditelj Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović svake sedmice pripremaju novu dozu Italije za vas.

Emisija Radio Italila, u suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, osim na Radiju Sarajevu može se slušati i na pet lokalnih radio stanica širom BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije