Radio Italia obilježava Sedmicu italijanskog jezika u svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia obilježava Sedmicu italijanskog jezika u svijetu
Twitter / Russel Crow u Rimu

Buongiorno e bentornati a Radio Italia.

U emisiji koja je namijenjena svima koji vole Italiju, ovaj put obilježavamo Sedmicu italijanskog jezika u svijetu. U organizaciji udruženja Dante Alighieri i Italiamo koja promoviraju italijanski jezik i kulturu u BiH, pripređeno je nekoliko događaja. 

Osim o tome, čut ćemo i više detalja o vijesti da je poznati Russell Crowe imenovan za počasnog ambasadora Rima u svijetu, povodom manifestacije Expo 2030.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Čut ćemo i kratak razgovor s frontmenom grupe Hateful koji su nastupili na velikom death metal događaju u Pro Rock Clubu Johnny u Sarajevu. 

Tu je i neizbježna priča o hrani, kao i miks dobrih italijanskih pjesama

Emisija Radio Italia na programu je srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Voditelj Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović svake sedmice pripremaju novu dozu Italije za vas. 

Emisija Radio Italila, u suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, osim na Radiju Sarajevu može se slušati i na pet lokalnih radio stanica širom BiH. 

[youtube]https://youtu.be/VybuZK2Mofs[/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije