Radio Italia: Šetnja po ljestvici najomiljenijih italijanskih jela

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Šetnja po ljestvici najomiljenijih italijanskih jela
Facebook / Festival čokolade u Italiji

Posljednja oktobarska emisija Radio Italia govori o temama po kojima su Italijani poznati u svijetu - moda i hrana. 

Saznat ćemo nešto više o modnoj kući Missoni. Modnu kuću su 1953. godine osnovali Ottavio Missoni i njegova supruga Rosita Jelmini.

Ottavio Missoni, zvani "Tai" rođen je u Dubrovniku 1921. godine, gdje je živjela velika talijanska zajednica, uključujući i njegovog oca, u to vrijeme u sastavu Kraljevine Jugoslavije. Danas je modna kuća Missoni najpoznatija po svojoj luksuznoj trikotaži i karakterističnim cik-cak motivima. 

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

A kada je riječ o hrani, saznat ćemo koje su to delicije uvrštene na ljestvicu deset najomiljenijih italijanskih jela. Naravno, među njima ima i omiljene paste u određenim varijacijama koje ovise od dodataka.   

Najavit ćemo i jedan neobičan slatki festival. Sve je spremno za 19. izdanje Festivala čokolade - Festa del Cioccolato, najslađeg događaja godine koji će od 28. do 30. oktobra ugostiti odrasle i djecu u gradiću Cosenza u Calabriji.

Emisija Radio Italia na programu je srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. Voditelj Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović svake sedmice pripremaju novu dozu Italije za vas. 

Emisija Radio Italila, u suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, osim na Radiju Sarajevu može se slušati i na pet lokalnih radio stanica širom BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije