Buon Giorno: Danas počinje nova sezona emisije Radio Italia

0
Radiosarajevo.ba
Buon Giorno: Danas počinje nova sezona emisije Radio Italia
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bajraktari iz Arezza u Sarajevu

Benvenuti a Radio Italia, dobro došli na početak 5. sezone emisije Radio Italia na Radiju Sarajevo! 

Nakon ljetne pauze koja je uključivala i obavezni "Ferragosto", ekipa ove emisije ponovo je na radiju u punom sastavu. U suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, s nama su i ovaj put autor i voditelj Faruk Čaluk, te producent Dino Ćatović.

Kao što to voli reći italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini nj.e. Marco di Ruzza, uz emisiju Radio Italia i u ovoj sezoni donijet ćemo puno Italije u vaše domove, vaše urede, automobile ili bilo koja druga mjesta gdje nas sve slušate. 

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00 putujemo u jednu od, kako kažu, najljepših zemalja na svijetu. 

Prisjećajući se atraktivnog gostovanja bajraktara iz Arezza u Sarajevu, koje je zabilježio naš fotoreporter, pripremamo se za nova italijanska iskusta. 

U emisiji Radio Italija danas ćemo posjetiti divnu Toscanu u kojoj je mjesec septembar upravo bajkovit.  

Republika Italija je jedna od zemalja koje se snažno zalažu za napredak Bosne i Hercegovine, a primjer je i podrška izgradnji Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, što je također jedna od tema emisije.  

Znate li da se u Italiji konzumira oko 300 vrsta tjestenine? I o tome saznajte više u emisiji Radio Italija, te uživajte uz predivnu muziku iz ove zemlje.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije