Na 90,2 / Radio Italia: Pomalo o italijanskoj kuhinji, skijanju na Alpama, Versaceu...

01. 12. 2021. u 10:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U novoj emisiji Radio Italia bit će govora o jednoj od najpoznatijih i najomiljenijih kuhinja na svijetu - italijanskoj kuhinji. Prošle sedmice smo u četiri bh. grada imali priliku okusiti Italiju, no ovaj put možda ne toliko tipična jela. 

U fokusu ovogodišnje Sedmice italijanske kuhinje bila je kuhinja Trentina, oblasti na sjeveru Italije, u Dolomitima, koja je na poseban način povezana sa BiH. Iz ove oblasti, naime, potječu Italijani koji su se na prijelazu iz 19. i 20. stoljeća naselili u Bosnu. I danas u Tuzli, Banja Luci, Sarajevu i Prnjavoru žive predstavnici italijanske manjine. 

Kuhinja Trentina u Sarajevu je bila predstavljena kroz palentu s gulašom dimljenu patrmku i čorbu od ječma, izvrsne sireve i ukusnu štrudlu od jabuka. 

U emisiji Radio Italija pričamo i o poznatom skijalištu Alda Badia. Zatim ćemo skoknuti do Rima i obići poznati Panteon, a tu je i obavezna priča o modi, ovaj put o Gianniju Versaceu. 

Voditelj emisije Faruk Čaluk za vas je pripremio izvrsnu play listu nekih od najomiljenijih pjesama Italije. Emisija Radio Italija realizira se uz podršku Ambasade Italije u BiH.

Slušajte Radio Italiju svake srijede u 12,10 i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00 na 90.2 ili putem web streaminga.   


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA