Radio Italia: Šetamo Piazzom Navona i pričamo o Rossiniju

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Šetamo Piazzom Navona i pričamo o Rossiniju
Foto: Unsplash / Piazza Navona u Rimu

I ove srijede slušajte emisiju za sve koji vole Italiju, popularnu Radio Italiju na 90.2 FM. 

Voditelj i autor Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović za vas su pripremili zanimljive sadržaje i uvijek dobrodošlu italijansku muziku.  

Šetajući italijanskom prijestolnicom Rimom, danas dolazimo do jednog od najpoznatijih trgova u Italiji. To je Piazza Navona, barokni gradski trg u Rimu kojeg je dizajnirao Bernini tako da je zadržao oblik starorimskog hipodroma koji se ranije nalazio na tom mjestu.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Na sredini trga nalazi se znamenita Fontana dei Quattro Fiumi (Fontana četiri rijeke) iz 1651. arhitekta i kipara Gian-Lorenza Berninija, nasuprot njoj je Sant'Agnese in Agone, pored nje je Palača Pamphilj. Na Piazzi Navona nalaze se još dvije velike fontane: Fontana del Moro i Neptunova fontana. Osim što je obavezna destinacija za brojne turiste, na ovom trgu se svake godine održava tradicionalni Božićni sajam

U emisiji će biti riječi o znamenitom italijanskom kompozitoru Gioacchini Rossiniju, a poslušat ćemo i preporuku za klasični italijanski film. 

Radio Italija se realizira uz podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini. Emisiju slušajte na Radiju Sarajevo 90,2 FM ili putem web streaminga, svake srijede u 12,10 ili reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije