More, planine, jezera, historija: Radio Italia danas priča o turizmu

0
Radiosarajevo.ba
More, planine, jezera, historija: Radio Italia danas priča o turizmu
Foto: Unsplash / Veličanstveni Dolomiti

U novoj emisiji serijala Radio Italia, pričamo o turizmu ove zemlje. Naš gost je Andrea Colonnellipredstavnik nacionalne agencije za turizam ENIT (Agenzia Nazionale Turismo).  

Italija je idealna zemlja za turistička putovanja bilo kojeg tipa. 

"Imamo osam hiljada kilometara obale sa širokim, dugim i opremljenim plažama idealnim za obitelji s djecom do malih plaža smještenih u očaravajućim uvalama. Tu je i planinski turizam s najvišom planinom u Europi, Mont Blanc, Alpama i  Dolomitima. Od kulturnog turizma s najpoznatijim umjetničkim gradovima punih istorije, do turizma na jezerima, posebno u sjevernoj Italiji (jezero Garda je najveće jezero u Europi). Od turizma hrane i vina do vjerskog turizma, imamo očaravajuća duhovna mjesta poput Asizija, Padove, San Đovanija Rotonda, Via Frančiđena, najstarije duhovne staze u Italiji, koja se proteže dužinom od oko 1700 km, koja počinje u podnožju prevoja Gran San Bernardo i stiže u Rim. Ljeti je idealno za pješačenje, biciklizam. Svi vodeni sportovi poput kitesurfinga, raftinga, kanua, dok zimi imamo skijaške staze Alpa i Dolomita kako za alpsko tako i za nordijsko skijanje. Kao što vidite turisti imaju veliki izbor. Može se pronaći puno toga za sve ukuse, uzraste i sve različite budžete", kaže naš sugovornik Andrea Colonelli.

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Osim razgovora o turizmu, u emisiji slušajte obilje divne muzike po kojoj je Italija poznata. 

Emisija Radio Italia se emituje zahvaljujući podršci Ambasade Italije u BiH. 

Uz autora i voditelja Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, i ovaj put slušajte nas na 90.2 ili putem web streaminga u srijedu u 12,10, odnosno reprizno u 17,00 ili subotom u 16,00.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije