Radio Italia: 10 najboljih gradova za dočekati Novu godinu u Italiji

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: 10 najboljih gradova za dočekati Novu godinu u Italiji
FOTO: Društvene mreže / Como

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

U novom izdanju emisije nastavljamo sa listom od 10 najboljih gradova za dočekati Novu godinu u Italiji, upoznajemo još jedno omiljeno jelo Rimljana, i bacamo novčić u fontanu di Trevi.

U prošloj emisiji spomenuli smo Milano i Veneciju kao početak liste top 10 italijanskih gradova za dočekati Novu godinu, a sada se vraćamo u planine. Tačnije na lombardsku lokaciju poznatu širom Italije po termalnim izvorima i skijalištima. Spa Bagni di Bormio je savršeno mjesto za ponoćno kupanje, posebno za parove. Bagni Vecchi ima veliki panoramski otvoreni bazen, odakle će biti moguće uživati u čarobnom okruženju uronjenom u tople blagotvorne vode.

Živa muzika i DJ setovi do kasno u noć održavaju se striktno s pogledom na jezero. Como dobija novi izgled tokom zime tako što prelijepo osvjetljava spomenike centra, sa arhitektonskim projekcijama tipičnim za Como Magic Light Festival i tradicionalne božićne pijace. Vatromet na jezeru Como nezaobilazna je predstava.

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Uskoro nova zgrada Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu: Vrijednost projekta 6.500.000 KM

Još jedno jelo u nizu onih koje Rimljani vole su Calamari alla Romana. Hrskave, ukusne lignje alla Romana jednostavno je jelo iz Rima koje je poznato u cijelom svijetu. Lignje narezane na krugove, jaja, brašno, voda i suncokretovo ulje. Nakon pravilnog premazivanja lignji mješavinom jaja, brašna i vode pržimo u obilnom i vrelom suncokretovom ulju dok ne postanu zlatne i malo krute. Jednostavan finger food za pripremu, još lakši finger food za uživanje!

Na playlisti su ovaj put: Nina Zilli, Arisa, Neffa, Massimo Ranieri, Sergio Cammariere i Nek.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije