Radio Italia - sedmica italijanske kuhinje u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia - sedmica italijanske kuhinje u BiH
Frosch.com / Abruzzo

I ove srijede, u redovnom programu Radija Sarajevo slušajte našu popularnu 'sedmičnu dozu Italije'. 

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

U novoj emisiji nastavljamo priču o Rimu, zadržavajući se na poznatom mitu o nastanku ovog "vječnog grada", priču o Romulu i Remu i vučici koja ih je odgojila. To je postao i simbol grada Rima, a na svom grbu ima ga i fudbalski klub Roma.

Predstavljamo i još jedno jelo koje Rimljani vole, a to su rimski suppli - pravi kraljevi ulične hrane Rima! Pstoje u više varijanti, a svaka je preukusna. To je i odličan uvod u priču o Sedmici italijanske kuhinje koja traje 13. do 20. novembra u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Sedmica talijanske kuhinje se već osam godina obilježava širom planete posredstvom diplomatsko konzularnih misija Republike Italije. Ove godine pod nazivom A tavola con la cucina Italiana:
Il benessere con gusto. Dakle, "za stolom sa talijanskom kuhinjom: dobrobit sa ukusom".

Talijanska ambasada je i ove godine pripremila bogat program događanja koji će vas odvesti na putovanje otkrivanja italijanskih delicija, posebno onih iz Abruzza, zahvaljujući partnerstvu s Regione Abruzzo možete pogledati na stranici talijanske ambasade u BiH, odnosno na njihovom Facebook profilu.

Slušaćemo i pjesme koje pjevaju Mannini, Riccardo Cocciante, Adriano Celentano, Nina Zilli i Mannarino. Voditelj je Faruk Čaluk, a producent emisije Dino Ćatović.

Uživajte u Radio Italia serijalu svake srijede u 12:10 i 17 sati, te subotom u 16 sati, a emisiju možete poslušati i na našem Spotify, Deezer, Apple i Google podcastu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije