Buon Giorno: Uskoro počinje nova sezona emisije Radio Italia na 90.2!

0
Radiosarajevo.ba
Buon Giorno: Uskoro počinje nova sezona emisije Radio Italia na 90.2!
Foto: Radiosarajevo.ba / Svečano potpisivanje ugovora u Ambasadi Italije

Benvenuti a Radio Italia! 

Nakon ljetne pauze koja je uključivala i obavezni "Ferragosto", ekipa ove emisije uskoro će se ponovo okupiti na radiju u punom sastavu. U suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, s nama će i ovaj put biti autor i voditelj Faruk Čaluk, te producent Dino Ćatović.

Kao što to voli reći italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini nj.e. Marco di Ruzza, uz emisiju Radio Italia i u ovoj sezoni donijet ćemo puno Italije u vaše domove, vaše urede, automobile ili bilo koja druga mjesta gdje nas sve slušate. 

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Za Italijane kažu da su među najmuzikalnijim nacijama na svijetu, a to iznova dokazuju njihove pjesme koje su ukras svakog radijskog programa. Ako se ovome dodaju i zanimljive priče iz zemlje koja ima čak 58 znamenitosti na UNESCO listi svjetske baštine, te na stotine drugih turističkih atrakcija, zaključak je da je Italija neiscrpna tema. 

Sve to nas je vodilo u dogovorima s Ambasadom Italije koja već evo šestu sezonu podržava emisiju Radio Italia. Danas smo to ozvaničili i potpisivanjem ugovora.  Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini nj.e. Marco di Ruzza ugostio je delegaciju Radija Sarajevo te svojim prisustvom uveličao potpisivanje ugovora. 

Faruk Čaluk
Foto: Privatni arhiv: Faruk Čaluk vodit će emisiju i u ovoj sezoni!

Emisija Radio Italia bit će opet na programu srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00 te subotom u 16,00. 

Emisija Radio Italila, u suradnji s Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini, osim na Radiju Sarajevu može se slušati i na pet lokalnih radio stanica širom BiH. 

Svečano potpisivanje ugovora u Ambasadi Italije
Foto: Radiosarajevo.ba: Suada Peštek, direktorica Radio Sarajevo i italijanski ambasador Marco di Ruzza

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije