Počinje nova sezona emisije Radio Italia

0
Radiosarajevo.ba
Počinje nova sezona emisije Radio Italia
Facebook / Lucio Battisti

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

Radio Italia se vraća na Radio Sarajevo nakon ljetne pauze, sa novim pričama iz Italije, o Italiji, i naravno sa puno italijanske muzike.

Ambasador Repbulike Italije u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija Marco di Ruzza napušta Bosnu i Hercegovinu na kraju svoga mandata. Uskoro ćemo imati i novog ambasadora ili ambasadoricu, što će biti uskoro objavljeno. Zamolili smo ambasadora, čovjeka koji već godinama svim srcem podržava ovu emisiju, da nas pozdravi ali i da se pozdravi sa nama, u ovoj prvoj emisiji sedme sezone Radio Italije.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Ovog septembra u Italiji se obilježilo 26 godina od smrti velikog i omiljenog italijanskog kantautora, Lucio Battisti-ja, kojeg je David Bowie držao za svog omiljenog italijanskog muzičkog umjetnika, i najboljeg pjevača, pa slušamo i jedan njegov veiliki hit.

Na playlisti su i: Tananai i Annalisa, Fedez & Annalisa & Articolo 31, The Kolors, Arisa, Tony Effe & Gaia.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Šta se još krije u novoj emisiji saznaćete ako poslušate novo izdanje Radio Italia!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije